Podovi Nastilki Logo

Уникални новости в света на подовите настилки

PARADOR се променя в няколко насоки. Гамата на предлаганите продукти се разширява, като ще покрива и луксозните подови настилки за по-високия клас клиенти, като същевременно обновява масовите си колекции ламинат и многослоен паркет - Класик.

Освен новото лого, което премахва характерните чертички между буквите, които символизираха врати, новото лого представлява символично отваряне на тези врати към света и слогъна за периода 2009-2010 е „Луксозни концепции за пода.”

 


Като начало е бил проведен конкурс с 6 водещи световни дизайнери, които са разработили нова колекция подова настилка със специален и уникален дизайн. От всички идеи са подбрани по 2 декора и те заедно са образували ADDITION 2. Всички тези декори са патентовани от PARADOR. ADDITION 1 е друга разработка, която покрива модерното търсене на уникални цветови решения. Като заключение на общата концепция е и сборът от free style ламинати, които намират своето отражение в ADDITION 3.

До скоро бе немислимо производството на специални продукти с дизайн на клиента. Ако изобщо е било възможно, то минималното количество за поръчка беше 4000,00 кв.м от декор. PARADOR намери решение на този въпрос чрез системата ARTPrint, при която освен собствен дизайн, се постига изключителна прецизност при изработката на ламелите. Като пример можем да покажем, че вече са направени опити с образи като Мона Лиза и резултатите са фантастични. Ограничение в избора на дизайн е само въображението на дизайнерите. Като допълнение, освен красиви, подовете трябва да са здрави. ArtPrint ще се произвежда на изключително качествени носещи плочи, което прави употребата им в обществена област напълно приложима и дори препоръчителна. Заякчаването на горния слой се постига с нано-технологията и допълнителни обработки, които са производствена тайна. Благодарение на тези технологии, ARTPrint ще се произвежда в клас 32 и по заявка в клас 34, което го прави подходящ за полагане в силно и екстремно натоварени обществени области. Най-приятното от всичко, е че минималното количество за производство на този продукт е 100,00 кв.м.

Колекциите TrendTime ще бъдат освежени, съгласно новите изисквания като допълнение е TrendTime 6, при които ще разполагаме с нови, по-големи размери на пенелите на пода.

Паркетите ще се допълнят с колекция Шато /замък/ с удивителните размери 300 х 60 х 3 см и превъзходна селекция на дървесината.

Стартира OUTDOOR – абсолютно нова разработка в областта на дървените настилки за външна употреба. При нея се използва топлинна обработка на дървесината за външна употреба, а самите масла са екологично чисти. Системата е ТИТ – Thermal Emulsion Treatment. При нея самата дървесина е дълбоко пропита от защитни масла, които я предпазват от повреда. Ламелите са обработени двустранно и могат да се монтират както с фини улеи, така и с по-дълбоки улеи, в зависимост от търсения ефект.