Podovi Nastilki Logo

Minimum 70

Minimum 70, мокетени плочи с високо съдържание на рециклирани материали, слива опита на Domo Contract Flooring и уменията на производителя на BCF влакна Aquafil, за да се получи уникална гама от мокетени плочи, проектирани да покрият строгите изисквания на съвременните офис интериори.


С технически характеристики и стил като стандарт, тези уникални мокетени плочи имат изключително качество, което ги кара да изпъкнат пред конкуренцията - минимум 70% рециклирани нишки. Разработени от Aquafil, сертифицирани от международно признатата и независима организация /Det Norske Veritas/, за съдържание на поне 70% слединдустриално рециклиран полимер.

Понастоящем Minimum 70 са единствените мокетени плочи, които използват влакна с най-високо съдържание на рециклирани материали - Econyl70. Тази уникална нишка а е произведена от Aquafil, европейският лидер при PA6 мокетени влакна. За да се постигне големият принос към по-чиста околна среда, Aquafil рециклира както своите собствени отпадъци, така и тези на Domo Contract Flooring. Когато всичко се претопи се добавя не повече от 30% нов полиамид. Резултатът е смеска от нови и рециклирани материали, която може да бъде екструдирана, предана, обагрена и превърната в Econyl70, използвана за производството на Minimum 70.

Minimum 70 представя последните достижения в рециклирането, използвайки големи количества рециклирани материали, без това да се отразява на техническите му характеристики. Със способността си да устои и на най-натоварените офиси, да им донесе точки пред околната среда и да им помогне "да станат зелени", Minimum 70 носи постижения на всяко ниво.

Техническите характеристики са нищо, когато мокетът няма стил, затова Minimum 70 е с дизайн, който го превръща в зашеметяващо решение за съвременните интериори. Набразденият дизайн се комбинира с осем цвята, вдъхновени от природата, за да даде на дизайнерите възможност да създадат завършени интериори, които контрастират и се допълват едновременно. Вкарвайки това, което е навън, вътре с нюанси от пясъчно до тъмносиво, тоналните предложения на Minimum 70 са с доказан успех в офис обстановките.