Podovi Nastilki Logo

Имат ли място евтините мокети в хотелите?

Естествено, че НЕ! Ламинатите и плочките също нямат място! Но за съжаление, плочките и ламината са масово разпространени в хотелите, независимо от категорията. Е, понякога се среща и "нещо като мокет", ама не точно. Евтинко, рехавичко, основата се вижда.... А и едва ли ще изкара повече от година.


Хотел, който претендира за поне 3 "европейски" звезди, трябва да е постлан с настилка, заглушаваща стъпковия шум - МОКЕТ! Защо обаче трябва да сменяте мокета всяка година и да правите нов ремонт, вместо да закупите мокет, който ще изкара повече време? В крайна сметка за 2 ремонта и 2 смени на настилката ще похарчите също толкова пари, както ако първоначално вложите малко повече. 

Нашите предложения за хотелски мокети са две: луксозните вълнени мокети Axminster или качествените дизайнерски мокети Vorwerk.

Мокетите, произвеждани от английската компания Axminster, винаги са били синоним на качество и лукс. Компанията Axminster е една от малкото в света и единствената в Англия, която произвежда сама своите продукти от начало до край: отглеждат овцете, стрижат ги, предат и обагрят вълната и тъкат мокета. В резултат на това мокетите им предлагат изключително качество и със сигурност добавят стил, лукс и елегантност навсякъде за много години напред. Тъканите мокети, произведени от Axminster (отбележете - именно тъкани, а не тъфтвани!), могат да бъдат намерени в много хотели по света, независимо от големината и категорията им. Те се допитват до компанията заради световно признатите й качества, богатият й асортимент, както и възможността дизайнът на мокетите да бъде съобразен с индивидуалните нужди на клиента, за да придобият помещенията цялостен завършен вид. Доказателство за това е често срещаният израз - "мокет тип Аксминстър", което означава вълнен мокет с високо качество и уникален дизайн. За съжаление на клиентите, закупили подобни мокети, те получават най-често некачествен тъфт, произведен с малко от "някаква" вълна и полиамид.

Гарантирани винаги да са във върхова форма и с благороден дизайн са мокетите на немската фирма Vorwerk. Фирмата предлага богата гама мокети, съчетаващи необикновен комфорт, индивидуален дизайн и усещане за лукс. Различни от хладните твърди настилки, всичко което е необходимо са няколко стъпки върху тези мокети, за да се създаде усещане за приятна атмосфера, такава допринасяща за вътрешен мир и тишина. Изключително здравата структура на мокета е създадена, за да задоволи високите изисквания за мокет, приложим в натоварена обществена област, като същевременно привлича със своята елегантност. Мокетите на Vorwerk се препоръчват от Немската асоциация за алерии и астма /DAAB/, подходящи са за алергични хора и са тествани от Организацията за околна среда и стаен анализ.