Podovi Nastilki Logo

Офис настилките - част 3

В предишните две теми Ви запознахме с видовете настилки за офис помещения, с техните предимства и недостатъци. В тази тема ще дадем малко повече информация за входните изтривалки, тъй като за да защитите вече положените настилки и да удължите живота им, е необходимо инсталирането на входни изтривалки. Входните области в офис сградите са силно натоварени и изложени постоянно на замърсяване. Прах, кал, вода всекидневно се внасят във входните области. Освен това съществува и риск от подхлъзване, ако обувките Ви или пода са мокри.


На пазара ще намерите богато разнообразие от входни изтривалки - за вграждане, мокетени, каучукови изтривалки, кокосови и какви ли още не. Не всички от тях обаче са подходящи за офис сградите. Представете си каучукова изтривалка тип "пчелна пита" - тънките дамски токчета много лесно се закачат в нея и притежателката им се озовава с забит във изтривалката нос. Това в кръга на шегата, но наистина е лесно да се спънеш в подобно нещо. 

Задължително условие за офис изтривалките е да могат да се почистват лесно и да са издръжливи на трафик.Най-добре е да поставите няколко изтривалки, всяка от които е с различно предназначение - за грубо почистване, за попиване на вода... Една от най-ефикасните комбинации е следната:

1. Вградена външна входна изтривалка за грубо почистване - остраняват ефективно  полепналите по подметките кал, малки камъчета, прах. Те падат между касетите, а не остават върху почистващата система, като по този начин следващият посетител не разнася мръсотията. Алуминиевите ребра или единичните четки допълнително спомагат за премахване на упоритите замърсявания.              

2. Вътрешна входна изтривалка за фино почистване - подходящ избор е изтривалка от алуминиеви профили с мек пълнеж и стъргалки. Мокетените вложки попиват влага и премахват полепналата прах и мръсотия.

3. Мокетена изтривалка /може да бъде и лого изтривалка/ за попиване на вода и фино почистване - те попиват ефикасно влагата от подметките на обувките. Можете да съчетаете почистващата функция с рекламната, чрез поставянето на лого изтривалка.

Вижте още:

Офис настилките, част 1

Офис настилките, част 2