Podovi Nastilki Logo

Линолеум

В тази тема ще Ви запознаем с един малко известен на българския пазар продукт - линолеума. Не си мислете, че става въпрос за "онзи линолеум", който масово се полагаше в апартаментите през миналия век. По състав настилката представлява изцяло екологичен и природен продукт - ленено масло, дървесна смола и дървесно брашно, пигменти и юта.


Настилката е изключително популярна за полагане  в обществени области, където хигиената е от съществено значение. Това е така, тъй като благодарение на естествените лечебни и бактерицидни свойства на лененото масло върху настилката е практически невъзможно да се развиват най- разпространините в света MRSA бактерии. Това я прави особено подходяща за лекарски кабинети, болнични стаи и коридори, аптеки и детски градини.  Линолеумът е негорим и притежава според Европейските стандарти клас на негоримост М1 и за димоотделяне клас B1, антистатичен е и антиалергичен. Цветовото разнообразие е уникално.

Иновационното покритие Top Shield е най- големият успех в областта на линолеума от много години насам. Естествените хомогенни настилки имат продължителен живот, който се поддържа чрез периодично нанасяне на "запечатка". Чрез нея се постига запълването на микропорите с износоустойчив химикал. Покритието Top Shield представлява фабрично нанесена запечатка, която не се нуждае от подмяна през първите пет години от живота на настилката, като по този начин се спестяват разходите по поддръжката й. Благодарение на Top Shield се подчертават богатите и уникални цветове на линолеума и се запазва първоначалния му вид в продължение на дълъг период на експлоатация.

Дебелината на линолеума варира, най-масово прелаганите линолеуми са дебелина 2.00 мм., 2.20 мм., 2.50 мм. Настилката се монтира, като се лепи пълноплощно с лепило, а снадките се заваряват със заваръчен шнур. Основата трябва да бъде равна, гладка, здрава, почистена от прах и мръсотия. Настилката се предлага на рола и плочи.