Podovi Nastilki Logo

Настилки за физкултурни салони

Трудно е да се направи правилният избор, когато на пазара се предлага голямо разнообразие от настилки. Затова в днешната тема ще се опитаме да дадем подходящите решения за училищен физкултурен салон. Освен посочените по-долу решения, има и няколко други типа подходящи настилки - каучукови и дървени спортни системи, но те са доста по-скъпи.


Подходящи настилки са:

1. Винилови спортни настилки - настилките притежават превъзходни игрови свойства и предпазват спортистите от контузии. Основата е от разпенено PVС, което осигурява оптимална комбинация от спортни функции и такива, осигуряващи безопасността на играчите. Подсиленият със стъклени нишки среден слой осигурява добра пространствена устойчивост на продукта. Виниловите спортни настилки са подходящи за градски спортни зали, гимнастически и училищни салони. Те осигуряват оптимално сцепление чрез специфичния си релеф. Виниловите спортни настилки се предлагат на няколко различни дебелини, за да покрият изискванията за вида спорт, който ще се практикува. Виниловите настилки се монтират като се лепят пълноплощно. Разчертаването се прави със специална боя за разчертаване на игрища.

2. Полиуретанови спортни настилки  - притежават висока износоустойчивост, осигуряват добър отскок на топката и комфорт на стъпване, значително омекотяват ударите при падане и намаляват вероятостта от травми. Дебелината варира от 6 до 12 мм. Настилката е изградена от няколко пласта - абсорбиращ ударите слой рулонен каучук, запълващ порите грунд, полиуретаново разливно спортно покритие и слой цветно матово финишно полиуретаново покритие. Разчертаването се извършва със специална боя.

3. Акрилни спортни настилки - настилките са екологично чисти, имат уникален краен ефект, притежават висока износоустойчивост, което ги прави особено подходящи за училищни салони. Общата им дебелина е от 6 до 12 мм. В състава си настилките имат рециклиран каучук на рола, който осигурява много добър отскок на топката и по-малко натоварване на ставите на играчите. Настилката осигурява комфорт, значително омекотява ударите при падане и намалява вероятността от травми. Горният слой е от полиуретанов лак. Този лак допринася за лесното почистване на настилката.

Освен да изберете подходящата настилка, трябва да обърнете особено внимание и на основата. Посочените по-горе настилки изискват равна и гладка, здрава и добре почистена от прах и мръсотия основа. Ако основата е нездрава, влажна, некачествено изпълнена или качеството на материалите е лошо, това може да доведе до подмяна на цялата настилка. Не "пестете" от основата, това ще доведе до оскъпяване на целия обект и допълнително време за ремонти и поправки.