Podovi Nastilki Logo

Настилки за детски градини

В тази тема ще Ви запознаем с подходящите настилки за детски градини. Масово полаганите ламинати определено са неподходящи. Техните недостатъци се определят от факта, че ламината не е безфугова настилка - фугите му се отварят, задържат прах, мръсотия и микроби. Освен това ламината не е трудно горима настилка, каквато трябва да се полага в такива заведения.


Настилките в детските заведения трябва да се почистват лесно, да нямат мръсни фуги, да са устойчиви на всекидневно почистване, да притежават топлоизолационни свойства, да са антистатични, антиалергични и трудногорими. На всички тези изисквания отговаря линолеума.

По състав линолеума представлява изцяло екологичен и природен продукт - ленено масло, дървесна смола и дървесно брашно, пигменти и юта.

Настилката е изключително популярна за полагане  в обществени области, където хигиената е от съществено значение. Това е така, тъй като благодарение на естествените лечебни и бактерицидни свойства на лененото масло върху настилката е практически невъзможно да се развиват най- разпространините в света MRSA бактерии. Това я прави особено подходяща за детски градини, лекарски кабинети, болнични стаи и коридори, аптеки.  Линолеумът е трудно горим и притежава според Европейските стандарти клас на негоримост М1 и за димоотделяне клас B1, антистатичен е и антиалергичен. Цветовото разнообразие е уникално.

Иновационното покритие Top Shield е най- големият успех в областта на линолеума от много години насам. Естествените хомогенни настилки имат продължителен живот, който се поддържа чрез периодично нанасяне на "запечатка". Чрез нея се постига запълването на микропорите с износоустойчив химикал. Покритието Top Shield представлява фабрично нанесена запечатка, която не се нуждае от подмяна през първите пет години от живота на настилката, като по този начин се спестяват разходите по поддръжката й. Благодарение на Top Shield се подчертават богатите и уникални цветове на линолеума и се запазва първоначалния му вид в продължение на дълъг период на експлоатация.

Дебелината на линолеума варира, най-масово прелаганите линолеуми са дебелина 2.00 мм., 2.20 мм., 2.50 мм. Настилката се монтира, като се лепи пълноплощно с лепило, а снадките се заваряват със заваръчен шнур. Така се постига изискването за безфугова настилка. Основата трябва да бъде равна, гладка, здрава, почистена от прах и мръсотия. Настилката се предлага на рола и плочи.