Podovi Nastilki Logo

Декоративни настилки Grainfloor

Grainfloor

Grainfloor

Grainfloor

Какво представлява външната настилка Grainfloor? Какви са нейните характеристики и приложение? На тази и още други въпроси ще си опитаме да намерим отговорите в днешната тема.

 


Декоративната външна настилка Grainfloor e подходяща за алеи, тротоари, паркови пространства, пешеходни зони, площади, около басейни и др.

Тя е изключително износоустойчива и неподатлива на външни атмосферни влияния, противоподхълзваща, а външният вид зависи от изискванията на клиента. Комбинациите могат да бъдат най-различни - да се използват различна фракция и вид камъчета, в комбинация с различен по цвят бетон, за да се постигнат удивителни цветови нюанси и съчетания. Могат да се оформят бордюри с различни материали, като мрамор или гранит, и да се оформят различни фигури. Оформянето на рампи е лесно, поради което настилката е предпочитана за полагането й върху тротоари.

Настилката се нанася на място и описано най-общо се състои от четири отделни слоя, всеки от който се състои от различни материали. Нанася се върху стар или нов бетон, почистен от всякакви замърсители, които биха попречили на свързването на материалите. Основата се грундира със специален за целта грунд. Водно базирания деактиватор позволява да се разкрие красотата на използваните мраморни, речни или мозаечни камъчета. Дълбокопроникващия и запечатващ лак, нанесен като завършващ слой предпазва настилката от проникването на вода, външни замърсители и др. и предлага дълготрайна защита. Лака може да бъде както с матов, така и с гланцов ефект.

Освен стандартния сив цвят, настилката се предлага в още 53 цвята, което позволява да разгърнете творческия си потенциал, за да създадете удивителни цветови съчетания.