Podovi Nastilki Logo

Ударопоглъщащи настилки

Излята каучукова настилка

Излята каучукова настилка

Едно от най-важните условия, определящи безопасността на детските площадки при игра, е наличието на ударопоглъщаща обезопаасителна настилка. Поставянето на такъв тип настилка намалява сериозността на нараняванията и вероятността от травми.


В зависимост от височината на падане от съоръженията за игра се определя необходимата дебелина на настилката.

Доста често детските площадки са изпълнени с насипни материали - пясък, дървесни стърготини. Тези настилки имат своите качества, но привиличат животни, особено котки. А както знаем, децата обичат да "опитват" на вкус всичко до което се докоснат. Поради това е необходимо редовна поддръжка и периодично дезинфекциране. При каучуковите настилки този недостатък и избегнат. 

Ударопоглъщащите каучукови настилки /каучуковите плочи/ се монтират чрез залепване, което прави невъзможно преместването или открадването им. Разливните каучукови настилки представляват смес от каучукови гранули и специални смоли, които се смесват и полагат на място върху предварително подготвената основа.

Каучуковите плочи се предлагат в черен, зелен и червен цвят, което позволява да се правят цветови комбинации, а поради факта че разливните настилки се смесват и нанасят на място, могат да се оформят най-разнообразни фигурки, идеални за една детска прощадка.

Настилките отговарят на БДС ЕN 1177 - "Ударопоглъщащи настилки за площадки за игра: Изисквания за безопасност и методи за изпитване".