Podovi Nastilki Logo

Вътрешни настилки за училища и детски градини


Подходящите настилки за училища и детски градини трябва да отговарят на следните изисквания:

- лесно почистване и поддръжка - децата постоянно цапат, затова е необходимо често почистване на настилките, и то с подходящи препарати;

- износоустойчивост - да бъде издръжлива на постоянно почистване и трафик;

- противоподхлъзващи и топлоизолационни свойства - децата все тичат и скачат, затова настилката трябва да притежава противоподхлъзващи свойства.

- безфугови - фугите на плочките или ламината винаги задържат малки боклуци и практически са развъдник на бактерии и микроорганизми.

Фирма "Подови настилки" ООД препоръчва за помещения в училища и детски градини следните настилки:

  1. Линолеум – препоръчва се  за помещения, където хигиената е от съществено значение. Този тип настилка е съставен изцяло от природни, естествени материали - ленено масло, дървесно брашно, коркови частици, натурални пигменти, дървесна смола и юта. Лененото масло в състава им притежава бактерицидни свойства и действа като естествен антисептик. Това прави линолеума особено подходяща за училищни стаи и коридори, физкултурни салони и детски градини. Той е негорим, антистатичен и антиалергичен.

Имайте предвид, че линолеума не е онзи тип настилка, масово полаган преди години в българските домове.

2. Хетерогенни винилови /PVC/ настилки - конструкцията им е изградена от няколко пласта. Най-горният слой е прозрачен полиуретан, който придава на настилката изключителна издръжливост на износване и я защитава от увреждане. Настилката притежава шумозаглушаващи, противоподхлъзващи и топлоизолационни свойства, не се нуждае от каквато и да е експлоатационна поддръжка и допълнителни разходи. Настилката е антистатична, антиалергична и трудно горима.

Основата, върху която се полагат тези два типа настилки трябва да бъде равна, гладка, здрава и почистена. Виниловите настилки и линолеума се лепят пълноплощно, а снадките се заваряват със заваръчен шнур. Така се постига безфугов, хигиеничен и лесно почистващ под.

И двата типа настилки позволяват комбинация между различни цветове и направа на най-различни забавни шарки, фигурки и дизайни, особено подходящи за детските градини.

Фирма „Подови настилки“ООД предоставя 5 /пет/ годишна пълна гаранция за всички свои настилки.