Podovi Nastilki Logo

Нови колекции Forbo Artoleum


Artoleum е настилка, изработена от изцяло природни материали, като смола, варовик, дървесни частици, юта и пигменти. По изпитан процес на производство, тези съставки са смесени и календирани, създавайки уникална настилка, приложима какво в обществената, така и в домашната област.

Цветовете и дизайните на Artoleum са част от природния свят. От близо материалите на някои десени могат да не бъдат разпознати веднага, но от по-голямо разстояние Artoleum обикновено бива описван като хармоничен и жив.

2007 Artoleum обхваща три отделни дизайна:

Artoleum prisma е вдъхновен от свойствата на призмата и се състои от две групи трептящи десени

Artoleum mineral е създаден благодарение на разнообразието и великолепието на естествения камък, в широк спектър на нюанси и цветови тонове.

Artoleum graphic е съсредоточен върху черното, бялото и сивите отенъци, утвърдени в художествените и артистични традиции .

Цялата колекция Artoleum е създадена с цел да превърне офисите във вдъхновяваща среда за работа, магазините или ресторантите в хармонични и стилни помещения, да внесе живот в училищата и обществените сгради. Artoleum осигурява дълготраен и непроменящ се във времето под, които да задоволи динамичните изисквания на изложения, интериорния дизайн, шоурум и арт галерии. Цветовете и структурата на Artoleum се комбинират отлично с обширната колекция Marmoleum.

Всички настилки от колекцията Artoleum притежават специален двуслойно покритие Topshield, което е изключително издръжливо и осигурява защита от натрупване на мръсотия. В тестове на независимия изследователски институт WFK, Topshield се представи значително по-добре от всички други често срещани материали.

Artoleum осигурява приятна топлина, високо ниво на поглъщане на звука, електростатични качества, значителна издръжливост на изгаряне, отлични качества за отблъскване на мръсотията, неизбеляващи се цветове, които осигуряват дългия живот на настилката. Освен това, Artoleum е много лесен за поддръжка, чистене и сушене, честите щети, нанасяни върху подовите настилки, могат лесно да бъдат възстановени.