Podovi Nastilki Logo

Да направим спортните площадки по-уютни

Спортът в наши дни е не само полезно занимание, но и необходимост за съхранението „Mondo” на духа и здравето на всеки от нас. Той е от крещяща нужда за младите и започва от училищния салон. Именно той се явява превенция срещу тютюнопушенето и употребата на алкохол и наркотици. В него подрастващите преодоляват стреса на ежедневието и недостатъчната двигателна активност, водещи до осезаемата тенденция към затлъстяване и заболявания. Това налага предприемането на спешни мерки, сред които е наличието на модернизирана спортна база в училищата, както и създаване на условия за пълноценното й използване


Поради голямото разнообразие от спортни настилки на българския пазар изборът на най-подходяща настилка за училищна спортна площадка е затруднен. Кои настилки са подходящи за училищните площадки и на какви изисквания трябва да отговарят!
- да са мултифункционални;
- с висока износоустойчивост;
- добър отскок на топката;
- да предпазват играчите от охлузвания и травми при евентуално падане;
- цената също е от решаващо значение.

Фирма „Подови настилки” предлага голямо разнообразие от вътрешни и външни спортни настилки, изкуствена трева и чимове от естествена спортна трева. За училищните площадки и салони ще ви предложат подходящите спортни саморазливни настилки на акрилна основа, както и изкуствена спортна трева на световноизвестните производители Domo и Mondo.

За външна училищна спортна площадка препоръчителни са следните спортни настилки:


1. Саморазливна спортна настилка на акрилна основа. Те са екологично чисти, имат уникален краен ефект, притежават висока износоустойчивост, което ги прави подходящи за силно натоварени детски и спортни площадки, училищни дворове и физкултурни салони. Общата им дебелина е от 4 до 12 мм. В състава си настилките имат рециклиран каучук на гранули, които осигуряват много добър отскок на топката и по-малко натоварване на ставите на играчите. Настилката осигурява комфорт и значително омекотява ударите при падане и намалява вероятността от травми. Тя не се влияе от метеорологичните условия, като дъжд, слънце, лед и сняг. Настилката много лесно и бързо може да бъде репарирана при евентуална повреда. Разходът на материалите зависи от състоянието на съществуващата основа. Най- добре е тя да бъде асфалт или бетон. В повечето училища съществуващата основа е асфалт, най-често целостта му не е нарушена и спортната настилка може да се полага без предварителна подготовка на основата.


2. Изкуствена спортна трева. Изкуствените треви на Mondo и Domo са признати от международните спортни федерации – FIFA, UEFA, FIBA и др. Тревата не отделя вредни вещества и газове дори при горещо време. Тя гарантира максималната сигурност на спортистите и има превъзходни динамични характеристики и перфектна нивелация на повърхностния слой. Тревата е с точно контролирана еластичност и компактност, не се нуждае от специална поддръжка като смяна на чимовете или поливане, което снижава значително експлоатационните разходи, погледнато в един по-дълъг период от време. По състав тревата е синтетична и може да се употребява целогодишно, тъй като не се влияе от климатичните условия (оптимална е за приложение в границите между –30 oС и +50 oС). Мултифункционалната спортна трева е приложима в различни спортове – футбол, тенис, голф, хокей на трева, ръгби, американски футбол, което я прави едновременно универсална и удобна. Необходимо е тя да се монтира върху предварително подготвена основа – бетон или най-добре асфалт. Игрищата могат да бъдат с произволни размери и очертания. Разчертаването на игрището се извършва с различен цвят изкуствена трева, което позволява то да запази първоначалните си очертания независимо от атмосферните влияния и броя часове на игра върху него.


За физкултурните салони, фитнес зали и съблекални са препоръчителни:
1. Саморазливна спортна настилка на акрилна основа. Тя притежава същите характеристики като външната спортна настилка. Разликата между двете е, че тук е необходимо върху вече изпълнената настилка да се нанесе полиуретанов лак на два слоя. Това се налага от санитарно-хигиенните изисквания. Същевременно този лак допринася за лесното почистване на настилката. Основното й предимство е ниската цена и лесните и евтини ремонти.
2. Рулонни PVC и каучукови настилки на фирмите Mondo и Forbo. Настилките са сертифицирани от световните федерации и санитарно-хигиенните служби. Имат превъзходни игрови свойства и предпазват спортистите от контузии. Цените на тези настилки са относително по-високи. За всяко запитване специалистите от „Подови настилки” ООД ще ви изготвят конкретна оферта, съобразена с вашите изисквания и потребности.
Елате в света на подовите настилки!