Podovi Nastilki Logo

Почистване в три зони

Чистотата на всеки дом, офис или хотел личи още на входа, а какво би станало, ако там липсват предпазните подови настилки? В наши дни входните зони се оценяват не само с целесъобразността си, но и според интеграцията им в цялостния дизайн и характеристиката на сградата.


Част от богатата продуктова гама на „Подови настилки” ООД са многофункционалните професионални входни изтривалки на водещите производители Emco и Andac. Те са решение за входа на всяка сграда, съобразено с предпочитания от клиента дизайн.

• Немската фирма Emco е с утвърдени традиции в производството на професионални входни изтривалки за всички отрасли на икономиката. Това е първият производител, който благодарение на „3-zone mat system” осигурява комплексно решение за входната област.

• Изтривалките Andac притежават надеждна защита от прах и мокри петна по пода, като същевременно предпазват и удължават живота на подовото покритие.

Благодарение на концепцията за поставяне на почистващи подови системи в зависимост от предназначението на сградата, Emco и Andac са се превърнали в едни от лидерите на пазара. Качеството на настилките до голяма степен определя интервалите за почистване на сградата. Ако липсва ефективна почистваща система, подът се замърсява много бързо. Освен това малките камъчета и задържащите се по подметките абразивни частици оставят видими следи върху подовите настилки. Това налага скъпо основно почистване за възстановяването им, при това на кратки интервали от време. Функционалната почистваща система е тази, която спира замърсяванията и влагата още на входа. Подовите покрития се натоварват по-малко с химически средства за почистване и имат по-дълъг срок на експлоатация. Ако в обекти без почистваща система интервалът на основно почистване е 14 дни, то наличието на почистваща система удължава периода до 5-8 седмици и дори повече.

Почистването в три зони - оптимална комбинация от системи за намаляване на замърсителите

Почистването в три зони е изпитана комбинация от системи за ефективно намаляване на замърсяванията, която е съобразена индивидуално с
всяка сграда. Търговски центрове, хотели, училища, болници, детски градини, магазини, административни и други сгради с голям брой посетители се нуждаят най-вече от системата за тризонално почистване. Те попиват влагата като гъба и издържат на големи натоварвания. Прахът и камъчетата падат между касетите, а не остават върху почистващата система, като по този начин следващият посетител не разнася мръсотията. Алуминиевите ребра или единичните четки допълнително спомагат за премахване на упоритите замърсители. Благодарение на здравите алуминиеви профили почистващата система е абсолютно неподатлива на температурни колебания. Разнообразието в дизайна, избора на цветове и конструкции отговаря на всички изисквания за функционална и представителна почистваща система. В зависимост от нуждите ви и натоварването на входната област специалистите от „Подови настилки” ООД ще ви препоръчат най-подходящата комбинация от изтривалки. Възможни са много на брой комбинации от типове изтривалки, но най-полезната е следната:

• Зона 1 – против груби замърсявания (външни или покрити входни зони). Подходящата комбинация са моделите Jupiter и Uranus на фирма Andac или моделите Diplomat и Marschall на немския производител Emco.

• Зона 2 – против фини замърсявания (вътрешни или покрити входни зони). Подходящ избор е изтривалка от алуминиеви профили с мек пълнеж и стъргалки.

• Зона 3 – против влага (вътрешни зони). За тази зона използвайте мокетените изтривалки на фирмите Emco и Andac.

Ако желанието ви е мокетената изтривалка едновременно с почистващата си функция да информира и рекламира, то лого изтривалките Emco са най-добрият избор за това. Широката гама от цветове дава възможност за създаване на голям брой творчески и индивидуални проекти. Те могат да бъдат изготвени на база фирмен знак или друг надпис, като в един проект могат да бъдат използвани до 16 цвята. Лого изтривалките Emco се предлагат в различни варианти, съобразени с високите изисквания на европейския пазар. Съставът на изтривалките е 100% РА, рязан тъфт. Размерът на изтривалката е особено важна характеристика. Много хора смятат, че с поставянето на „парче” с размери 60 см/90 см (ширина/ дължина) са разрешили всичките си проблеми. В действителност това не е така! При избора на изтривалка определяща е повече нейната дължина, отколкото ширина. Това зависи от необходимостта за по-продължителен ход върху самата изтривалка, а не просто тя да бъде прескачана. Минималният размер за изтривалка е 90 см/150 см (ширина/дължина) – достатъчно място за поне три крачки върху нея.