Podovi Nastilki Logo

Mondo S.p.A.

Създадена през 1948, благодарение на предприемаческия дух на създателите й, Mondo се е превърнала с течение на времето от малък занаятчийски бизнес до истинска международна група.


Днес Mondo е компания в световен мащаб с повече от 1400 служители, 11 фабрики в Италия, Испания, Люксембург, Канада и Китай и дистрибутори в над 134 страни по света.

 Mondo е създадена през 1948 година от Edmondo Stroppiana и синовете му Elio и Ferruccio, днес съответно председател и главен изпълнителен директор на компанията.

 До днес компанията не присъства на фондовата борса и е притежавана от семейство Stroppiana благодарение на подкрепата на младите поколения. Едно от най-добрите качества на предприемаческия дух на семейството е възможността за осъществяване на директен контрол над проектирането, инжинирането и производствения процес на всички продукти.

Дейността по проучване и развитие е централна за философията на компанията. Годишно около 6% от дохода на компанията е инвестиран наново в нови проекти. Влиянието върху околната среда е една от областите, в които Mondo показва голяма активност, като търси начини да отстрани от употреба вредни химически вещества и да произвежда напълно преработваеми продукти.

Творческата способност, развитието, динамиката и иновацията винаги са окуражавали създателите на Mondo Group да предприемат разнообразни ходове на развитие, включващи производствени дивизии обхващащи разнообразни продукти – от подови настилки, спортни настилки до луксозни яхти. Днес Mondo Group притежава 156 регистрирани търговски марки и 211 международни патента.