Podovi Nastilki Logo

Как да изберем подходящата настилка за офис помещение?

Помещенията в офиса могат да бъдат много и с различно предназначение - съответно настилките са различни и с различна якост. Но най-общо критериите са износоустойчивост и комфорт, добрия външен вид не се коментира - той е задължителен. Винаги се съобразявайте със спецификата на помещението. Има настилки, подходящи за входната област, но те не намират приложение във заседателни зали и луксозни кабинети.


Ето при най- общо разпределение на помещението, кои са подходящите настилки. 

1. Входна област - гранит, винилови настилки или линолеум.

2. Коридори - винилови настилки, мокетени плочи или линолеум.

3. Работни помещения - винилови настилки, линолеум или мокетени плочи.

4. Кабинети - паркети или мокетени плочи.

Хетерогенните винилови настилки са изключително подходящи за помещения с директен контакт от улицата във Вашия офис. Тези настилки са решение, когато се търси лесна поддръжка в комбинация с висока износоустойчивост, като и на топлоизолацията като свойство на материала. Forbo разполага с широка гама от цветове, като са възможни и комбинации между тях.

Линолеумът се използва главно в офиси и други обществени сгради, поради факта, че e негорим - притежават според Европейските стандарти клас на негоримост М1 и за димоотделяне клас B1. Forbo Flooring е световен лидер в линолеума с приблизителен пазарен дял в света от 60%. Настилките на Forbo предлагат голямо цветово разнообразие, като освен това са антистатични и антиалергични.

Мокетните настилки (рула и плочи) също намират широко приложение в офисните помещения, създавайки подходяща среда за работа със завишени шумозаглушаващи свойства. Мокетените плочи са подходящи за монтаж, както върху предварително подготвена равна основа, така и върху двоен под. Монтират се без трайно залепване за основата, така че при нужда кабелните системи под двойния под да се ревизират или да се извършва подмяна или почистване на настилката. Дават възможност за комбинация между цветове и направа на индивидуални дизайни. Тези настилки притежават необходимите сертификати за трудногоримост и димоотделяне. Те са с висока износоустойчивост и устойчивост на мебелни колелца. Фирма “Подови настилки” ООД работи с производители като Vorwerk - Германия, Domo - Белгия, Axminster - Англия. В зависимост от търсенето на конкретно решение, съставът на мокета стандартно може да бъде вълна, РА и/или РР. Можем да изпълним и специални поръчки за мокети, при които има вписване на фигури, лого, име или други специфични надписи. Разполагаме с широки възможности за избор на мокети и мокетени плочи от над 70 колекции на производителите.

За повече информация можете да посетите нашият сайт http://www.podovinastilki.com секция Приложения – Офиси, Административни сгради.