Podovi Nastilki Logo

Казиното-комфортен под без компромиси

Когато чуят за мокет, повечето хора се сещат за онези лишени от всякаква фантазия настилки, които се прилагаха така широко при строителството на панелните сгради по времето на социализма. Ние от Подови настилки ООД можем да ви уверим че от тогава до сега мокетите са извървели дълъг път, както с техническите си качества, така и с естетическите им характеристики, за да станат предпочитани при избора на настилка.


Мокетите често биват избирани като подова настилка в казина, хотели и ресторанти. Някои от характеристиките им са:

- поради повишените им шумоизолиращи свойства създават подходяща за отдих среда;
- притежават необходимите сертификати за трудногоримост и димоотделяне;
- притежават висока износоустойчивост

Мокетите, произвеждани от английската компания Axminster винаги са били синоним на качество и лукс. Компанията Axminster е една от малкото в света и единствената в Англия, която произвежда сама своите продукти от начало до край: отглеждат овцете, стрижат ги, предат и обагрят вълната и тъкат мокета. В резултат на това мокетите им предлагат изключително качество и със сигурност добавят стил, лукс и елегантност навсякъде за много години напред.

Тъканите мокети, произведени от Axminster (отбележете - именно тъкани, а не тъфтвани!), могат да бъдат намерени в много казина по света, независимо от големината и категорията им. Те се допитват до компанията заради световно признатите й качества, богатият й асортимент, както и възможността дизайнът на мокетите да бъде съобразен с индивидуалните нужди на клиента, за да придобият помещенията цялостен завършен вид. Доказателство за това е често срещаният израз - "мокет тип Аксминстър", което означава вълнен мокет с високо качество и уникален дизайн. За съжаление на клиентите, закупили подобни мокети, те получават най-често некачествен тъфт, произведен с малко от "някаква" вълна и полиамид .

В казината мокетите най-често се използват във игралните зали, фоайетата, ресторантите, баровете, коридорите. Основното им предимство пред останалите мокети е лесното почистване, устойчивостта им за изгаряне от цигари, лесното отделяне на дъвки и изключително дългия им полезен живот, компенсиращ многократно сравнително високата първоначална цена за придобиване.