Podovi Nastilki Logo

Настилки за болнични заведения

Настилките в болничните заведения са различни в различните помещения, но основните търсени качества са хигиена, комфорт, износоустойчивост и лесно почистване. Все пак спецификата на някои области може да наложи допълнителни изисквания - за електропроводимост например.


От разпределението по помещения можете да изберете вид настилка за определена област:

  1. Коридори - винилови настилки или линолеум.
  2. Болнични стаи, манипулационни, лекарски кабинети, рецепция, фоaйета – линолеум,  винилови настилки.
  3. Заседателни зали - линолеум,  винилови настилки, мокетни плочи.
  4. Операционни – електропроводими настилки Forbo Colorex.

Линолеумът е негорима настилка (продуктите притежават според Европейските стандарти клас на негоримост М1 и за димоотделяне клас B1), намираща приложение в широка гама области. Forbo Flooring е световен лидер в линолеума с приблизителен пазарен дял в света от 60%. Настилките на Forbo предлагат голямо цветово разнообразие, като освен това са антистатични и антиалергични. Те са изключително популярни в обществени области, където хигиената е от съществено значение. Това е така, тъй като благодарение на естествените лечебни и бактерицидни свойства на лененото масло върху настилката е практически невъзможно да се развиват най-разпространените в света MRSA бактерии.

Хетерогенните винилови настилки са изключително подходящи за помещения с директен контакт от улицата. Тези настилки са решение, когато се търси лесна поддръжка в комбинация с висока износоустойчивост, като и на топлоизолацията като свойство на материала. Forbo разполага с широка гама от цветове, като са възможни и комбинации между тях.

Електропроводимите винилови настилки от колекциите Forbo ColoRex SD/EC заземяват статичното електричество, като освен това притежават и дълъг живот. Това ги прави ефективни за зали с чувствителна техника и високи хигиенни изисквания. Специално внимание трябва да се обърне на настилката Forbo ColoRex welltech SD/EC - първата хомогенна електропроводима подова настилка на полиестерна основа. Не съдържа пластификатори и антистатични съставки, като покрива най-високите стандарти на съвременната наука. Настилката е подходяща за болници и стерилни области, благодарение на перфектната хигиена, която осигурява. Това се дължи на непорестата повърхност, която не допуска развитието на вредни бактерии. Освен това, е труднозапалима и притежава ниско димоотеделяне.
 

За повече информация можете да посетите нашият сайт http://www.podovinastilki.com секция Приложения – Болници и здравни заведения.