Podovi Nastilki Logo

Операционните зали

Дали всяка настилка е подходяща за операционни зали в здравните заведения? Знаем ли какви са изискванията, свързани с подовите настилки в тези помещения?


Forbo Colorex ECса хомогенни винилови настилки на плочи специално разработени за болнични заведения, операционни зали, зали за електро-магнитен и ядрен резонанс и други помещения, в който се работи с чувствителна електроапаратура и са предпочитани подови покрития за сгради и помещения, в които хигиената е от критично значение. Изключително износоустойчиви, изпълняват всички Европейски стандарти за хигиеничност, антибактериалност, антистатичност, електропроводимост, комфорт и лесно почистване. Електропроводимите настилки Forbo ColoRex EC заземяват статичното елктричество, като освен това притежават и дълъг живот. Електропроводима подова настилка със съпротивление между 1 х 10 на 4-та степен и 1 х 10 на 6-та степен.

А ето и още малко информация за качествата на настилката:

Болнична хигиена
Освен непорестата си повърхност, Forbo ColoRex предлага забележителна устойчивост към соли, както и антибактериални качества. Настилките са изключително лесни за почистване, осигуряващи чист и хигиеничен под във всяка болнична област.

Безопасност
Днешните технологии в медицината са строго зависими от сложна и чувствителна апаратура. При освобождаване на електромагнитно излъчване, персоналът и пациентите могат да бъдат изложени на сериозен риск. Защитата от това е основна грижа на настилките ColoRex.

Контрол на инфекциите
Основен фактор за хигиената във болниците е контролът на инфекциите. ColoRex притежава изключителни антибактериални качества, като по този начин ефективно предотвратява разпространението на инфекции.

Издръжливост на механични натоварвания
Много области в болниците са обект на натоварване от движението на легла на колела. Настилките ColoRex са изработени от силно пресирани хомогенни блокове, в резултат на което са изключително здрави.