Podovi Nastilki Logo

Болничните стаи

На всички ни се е случвало да посетим по един или друг повод някоя болница. В повечето стари здравни заведения положението е едно и също - мозайка в коридорите, стара и скъсана настилка в лекарските кабинети, остаряло оборудване. За щастие все повече здравни заведения се ремонтират, подновяват се кабинетите, стаите и оборудването.


При ремонт в болничните стаи е важно да намерим вярното решение по отношение на пода. Избора е труден, предвид морето от настилки на пазара. Основните изисквания, с които трябва де се съобразим обаче са:

- лесно почистване;

- устойчивост на агресивни препарати;

- да притежава противоподхлъзващи свойства;

- безфугова;

Нашите предложения за настилка в болничните стаи са две:

1. Линолеум Forbo - eстествените настилки FORBO MARMOLEUM® със Top Shield покритие преставляват изцяло природен и екологичен продукт. Изработени са от ленено масло, минерални пълнители и естествени оцветители върху ютена подложка и са подходящи подови покрития за силно и екстремно натоварената обществена област. Намират приложение в офиси, болници, училища и обществени сгради. Настилките са негорими и притежават според Европейските стандарти клас на негоримост М1 и за димоотделяне клас B1. Те са антистатични и антиалергични и са изключително популярни в обществени области където хигиената е от съществено значение. Това е така, тъй като благодарение на естествените лечебни и бактерицидни свойства на лененото масло върху настилката е практически невъзможно да се развиват най- разпространините в света MRSA бактерии.

2. Хетерогенни винилови настилки Forbo  - те са подходящи за обществената област на приложение със средна, силна и екстремна натовареност - офиси и търговски центрове, здравни заведения, училища и детски градини, аптеки, болници, заведения за обществено хранене. Тези настилки са решение, когато се търси лесна поддръжка в комбинация с висока износоустойчивост, като и на топлоизолацията като свойство на материала. Настилките са антибактериални, антистатични и антиалергични.

За да се изпълни изискването на безфугова настилка, при монтажа снадките се заваряват със съотвения цвят заваръчен шнур. Изпълняват се и холкери - подвеждане на настилката по стената на определена височина. В основата се полага холкерен профил, а в края си настилката може са завършва с профил тип "шапка".