Podovi Nastilki Logo

Да поиграем ...... футбол

Все по-често започват да се изграждат футболни игрища с цел отдаване под наем, тъй като желаещите да спортуват се увеличават, а старите спортни площадки и терени са занемарени и най-често в ужасно състояние. Размера на игрищата варира, според разполагаемия терен, но от към настилка не може да се правят компромиси.


Необходимо е тревата да бъде подходяща за футбол, със съответната височина и посипка, да може да се употребява целогодишно и да притежава съответните игрови качества. Нашето предложение за настилка за футбол е изкуствената спортна трева на белгийския производител Domo.

Изкуствената трева на Domoе призната от международните спортни федерации – FIFA и UEFA и покрива всички изисквания и стандарти за изкуствена трева за професионални и полупрофесионални футболни игрища. Изкуствените треви Domo VarioSlide 60, Domo Foot 55 и Domo Champion Infinity са специално разработени за футболни игрища и съчетават високата износоустойчивост, противоподхлъзващите свойства, отличния отскок и равномерното движение на топката, с възможността за лесна и евтина поддръжка. Тревата е разработена така, че да предпазва играчите от евентуални охлузвания и травми при падане. Структурата на тревите Domo VarioSlide 60,Domo Foot 55 и Domo Champion Infinityпредставлява единични влакна и влакна тип “мрежа”, комбинирани във всеки един отделен сноп от тревата, като по този начин тъфтовете не позволяват на пълнежа от каучукови гранули и кварцов пясък да излизат на повърхността на настилката. Игрищата могат да бъдат разработвани с произволни размери и очертания. Разчертаването на игрището се извършва с различен цвят трева, което позволява на игрището да запази първоначалните си очертания, независимо от атмосферните влияния и броя часове на игра върху него. Изкуствената треване се нуждае от специална поддръжка като смяна на чимовете или поливане, което снижава значително експлоатационните разходи, погледнато в един по-дълъг период от време. По състав тревата е синтетична /полиетилен/ и може да се употребява целогодишно, тъй като не се влияе от климатичните условия (оптимална е за приложение в границите между –30 º С и +50 º С). Изкуствената трева е необходимо да бъде монтирана върху предварително подготвена основа –  най-добре асфалт, но може и да се направи дренаж. Към игрището е необходимо да се предвиди ограда и осветление.