Podovi Nastilki Logo

Настилките в училищните салони

Не можем да не отбележим факта, че все по-често се ремонтират остарелите спортни зали в училищата. Този процес започна още миналата година и се надяваме това да продължи. Нали всички искаме децата ни да спортуват в една по-чиста и безопасна среда, без опасност от контузии и травми. Настилки много, фирми за настилки също, но ако ще правим такъв ремонт трябва да изберем най-подходящата настилка, със съответните игрови свойства, износоустойчивост, комфорт и гаранции. Все пак такива ремонти не се правят всяка година.


За физкултурните салони, фитнес зали и съблекални можем да Ви предложим следните три типа настилки:

1. Саморазливна спортна настилка на акрилна основа - настилките са екологично чисти, имат уникален краен ефект, притежават висока износоустойчивост, което ги прави особено подходящи за училищни салони.  Общата им дебелина е от 4 до 12 мм. В състава си настилките имат рециклиран каучук на гранули, които осигуряват много добър отскок на топката и по-малко натоварване на ставите на играчите. Настилката осигурява комфорт, значително омекотява ударите при падане и намалява вероятността от травми. Горният слой е от полиуретанов лак. Същевременно този лак допринася за лесното почистване на настилката. Основното й предимство е ниската цена и лесните и евтини ремонти.

2. Рулонни PVC настилки на унгарската фирма Graboplast - настилките имат превъзходни игрови свойства и предпазват спортистите от контузии. Виниловите настилки Elite 60 и Gymfit 44 се препоръчват за приложение в градските зали, гимнастически и училищни салони, тъй като осигуряват оптимално сцепление чрез специфичния си релеф. Пяната използвана в основата на настилката предлага оптимална комбинация от спортни функции и такива, осигуряващи безопасността на играчите. Подсиленият със стъклени нишки среден слой осигурява добра пространствена устойчивост на продукта. Цените на тези настилки са относително по-високи.

3. Каучукови спортни настилки на италианската фирма Mondo - настилките са изработени от натурален и синтетичен каучук, минерални добавки, оцветители и стабилизиращи вещества. Повърхността им е гладка и противоподхлъзваща. Каучуковите настилки Mondo са сертифицирани от световните федерации и санитарно-хигиенните служби. Имат превъзходни игрови свойства и предпазват спортистите от контузии. Цените на тези настилки са относително високи.