Podovi Nastilki Logo

Изкуствена трева Domo Smash

Изкуствената трева на Domo е призната от международните спортни федерации FIFA и UEFA и покрива всички изисквания и стандарти за изкуствена трева за полупрофесионални футболни игрища. Изкуствената трева Domo Smash е специално разработена за футболни игрища като съчетава високата износоустойчивост, противоподхлъзващи свойства, отличен отскок и равномерно движение на топката, с възможността за лесна и евтина поддръжка. Настилката е разработена така, че да предпазва играчите от евентуални охлузвания и травми при падане.


Игрищата могат да бъдат разработвани с произволни размери и очертания. Разчертаването на игрището се извършва с различен цвят трева/бял или жълт/, което позволява на игрището да запази първоначалните си очертания, независимо от атмосферните влияния и броя часове на игра върху него.

Изкуствената трева Domo Smash не се нуждае от специална поддръжка като смяна на чимовете или поливане, което значително снижава експлоатационните разходи, погледнато в един по-дълъг период от време. По състав тревата е синтетична /полиетилен/ и може да се употребява целогодишно, тъй като не се влияе от климатичните условия (оптимална е за приложение в границите между –30 º С и +50 º С), за разлика от полипропиленовата трева, която не може да се експлоатира през зимата, тъй като ще се смачка и пречупи. Полиетиленовата трева е и по-мека. Височината й е 20 мм. и е необходимо да се направи посипка от кварцов пясък. Domo Smash освен във зелен цвят се произвежда и в червен, което я прави особено подходяща за тенис кортове.

Изкуствената тревае необходимо да бъде монтирана върху предварително подготвена основа - асфалт или бетон.