Podovi Nastilki Logo

Изтривалките - лукс или необходимост?

Всички ние сме свикнали с "онова килимче" или "изтривалчица" пред входната врата. Същите тези изтривалки обаче никак не са подходящи за офис или магазин. Не си мислете, че те са универсални и вършат същата работа. Напротив, по никакъв начин няма да предпазят Вашата настилка от боклуците и мръсотията, а и външният им вид никак не подхожда на една офис сграда или супермаркет. Затова не бива да правите компромиси при избора на изтривалка, тъй като в последствие ще си спестите доста пари и усилия, свързани с поддръжката и почистването на настилката.


В зависимост от помещението изберете подходящ размер и вид изтривалка. При по-големи офиси или магазини, изтривалки с размери 0,60 х 0,90 м. не вършат работа, по простата причина, че всички ще ги прескачат. Необходимо е да могат да се направят поне три крачки върху нея.

Ако имате достатъчно място най-добре е да се спрете на комбинация от три изтривалки и да оформите 3 зони:

• Зона 1 – против груби замърсявания (външни или покрити входни зони). Подходящата комбинация са моделите Jupiter и Uranus на фирма Andac или моделите Diplomat и Marschall на немския производител Emco. Комбинацията от четки и гуми ефективно отстранява полепналите по подметките кал, малки камъчета, прах. Те падат между катесите, а не остават върху почистващата система, като по този начин следващият посетител не разнася мръсотията. Алуминиевите ребра или единичните четки допълнително спомагат за премахване на упоритите замърсители.

• Зона 2 – против фини замърсявания (вътрешни или покрити входни зони). Подходящ избор е изтривалка от алуминиеви профили с мек пълнеж и стъргалки.

• Зона 3 – против влага (вътрешни зони). За тази зона използвайте мокетените изтривалки на фирмите Emco и Andac. Те попиват ефективно влагата от подметките на обувките.