Podovi Nastilki Logo

Офис настилките

Помещенията в офиса могат да бъдат много и с различно предназначение - съответно настилките са различни и с различна якост. Но най-общо критериите са износоустойчивост и комфорт, добрия външен вид не се коментира - той е задължителен. Винаги се съобразявайте със спецификата на помещението. Има настилки, подходящи за входната област, но те не намират приложение във заседателни зали и луксозни кабинети.


Ето при най- общо разпределение на помещението, кои са подходящите настилки:

1. Входна област - гранит, винилови настилки или линолеум.

2. Коридори - винилови настилки, мокетени плочи или линолеум.

3. Работни помещения - винилови настилки, линолеум или мокетени плочи.

4. Кабинети - паркети, луксозни мокети или мокетени плочи.

Хетерогенните винилови настилки Forbo са изключително подходящи за помещения с директен контакт от улицата. Най-горният им пласт е прозрачен полиуретан с дебелина на слоя 0,55÷0,7 мм, който е твърд, но същевременно и пластичен материал. Той придава на настилката изключителна издръжливост на износване и я защитава от увреждане. Този слой не се нуждае от допълнителна запечатка или от никакви други експлоатационни поддръжки свързани с допълнителни разходи. Настилката не се нуждае и от допълнително полиране. Настилките FORBO са антистатични, антиалергични и шумозаглушаващи. Те притежават според Европейските стандарти клас на негоримост М3 и за димоотделяне клас B1. Тези настилки са решение, когато се търси лесна поддръжка в комбинация с висока износоустойчивост, като и на топлоизолацията като свойство на материала. Forbo разполага с широка гама от цветове, като са възможни и комбинации между тях.

Линолеумът е напълно естествен продукт - материал съставен от дървесно и корково брашно, ленено масло и минерални пълнители върху ютена подложка, т.е. 100% естествени материали. Едно от свойствата му, което го прави толкова добър избор е бактерицидното му свойство. Лененото масло е един от най-силно действащите бактерицидни материали, по-силно действащ от ултравиолетови лампи. Затова в болниците употребата му е желателна и дори задължителна. Намира приложение и в офиси, магазини, болници, аптеки, училища и детски градини. Forbo Flooring е световен лидер в линолеума с приблизителен пазарен дял в света от 60%. Настилките на Forbo предлагат голямо цветово разнообразие, като освен това са антистатични и антиалергични.

Мокетните настилки (рула и плочи) също намират широко приложение в офисните помещения, създавайки подходяща среда за работа със завишени шумозаглушаващи свойства. Мокетените плочи са подходящи за монтаж, както върху предварително подготвена равна основа, така и върху двоен под. Дават възможност за комбинация между цветове и направа на индивидуални дизайни. Тези настилки притежават необходимите сертификати за трудногоримост и димоотделяне. Те са с висока износоустойчивост и устойчивост на мебелни колелца. Фирма “Подови настилки” ООД работи с производители като Vorwerk - Германия, Domo - Белгия, Axminster - Англия. В зависимост от търсенето на конкретно решение, съставът на мокета стандартно може да бъде вълна, РА и/или РР. Можем да изпълним и специални поръчки за мокети, при които има вписване на фигури, лого, име или други специфични надписи. Разполагаме с широки възможности за избор на мокети и мокетени плочи от над 70 колекции на производителите.