Podovi Nastilki Logo

Хазартна страст

Мокетите често биват избирани като подова настилка в казина, хотели и ресторанти. Въпреки, че все още в казината в България мокетите са с много лошо качество и съответно ниска цена, все по-често се случва да се полагат качествени вълнени мокети. Разбира се, тези мокети не са подходящи за кварталните казина, тип "гараж". Но, когато искате да придадете малко повече тежест и луксозен външен вид, няма как да се разминете без вълнен мокет.

 


Някои от характеристиките на мокетите са:
- поради повишените им шумоизолиращи свойства създават подходяща за работа среда;
- притежават необходимите сертификати за трудногоримост и димоотделяне;
- притежават висока износоустойчивост;
- качествените мокети се поддържат и почистват лесно;

Мокетите, произвеждани от английската компания Axminster, винаги са били синоним на качество и лукс. Компанията Axminster е една от малкото в света и единствената в Англия, която произвежда сама своите продукти от начало до край: отглеждат овцете, стрижат ги, предат и обагрят вълната и тъкат мокета. В резултат на това мокетите им предлагат изключително качество и със сигурност добавят стил, лукс и елегантност навсякъде за много години напред.Тъканите мокети, произведени от Axminster (отбележете - именно тъкани, а не тъфтвани!), могат да бъдат намерени в много казина по света, независимо от големината и категорията им. Те се допитват до компанията заради световно признатите й качества, богатият й асортимент, както и възможността дизайнът на мокетите да бъде съобразен с индивидуалните нужди на клиента, за да придобият помещенията цялостен завършен вид. Доказателство за това е често срещаният израз - "мокет тип Аксминстър", което означава вълнен мокет с високо качество и уникален дизайн. За съжаление на клиентите, закупили подобни мокети, те получават най-често некачествен тъфт, произведен с малко от "някаква" вълна и полиамид.

Гарантирани винаги да са във върхова форма и с благороден дизайн са мокетите на немската фирма Vorwerk. Фирмата предлага богата гама мокети, съчетаващи необикновен комфорт, индивидуален дизайн и усещане за лукс. Различни от хладните твърди настилки, всичко което е необходимо са няколко стъпки върху тези мокети, за да се създаде усещане за приятна атмосфера, такава допринасяща за вътрешен мир и тишина.

В казината мокетите най-често се използват във игралните зали, фоайетата, ресторантите, баровете, коридорите. Основното им предимство пред останалите мокети е лесното почистване, устойчивостта им за изгаряне от цигари, лесното отделяне на дъвки и изключително дългия им полезен живот, компенсиращ многократно сравнително високата първоначална цена за придобиване.