Podovi Nastilki Logo

История на фирмата

Подови настилки ООД е създадена официално като дружество през 2003 година и  в момента е една от водещите фирми в България, занимаваща се с подови настилки.

Работата ни е свързана с намирането на най-подходящото решение и изпълнението на подова настилка на мястото, където тя е необходима в зависимост от функционалното ѝ предназначение.

2003

Фирмата започна дейността си в малък офис в сграда Телеком, намираща се в квартал Захарна фабрика, със основни доставчици- Witex, Forbo International, Emco, Аndac и Mondo. Началото беше трудно, но с течение на времето започнахме да разширяваме продуктовата си гама. С разрастване на търговската дейност подписахме договори за сътрудничество с фирмите  Forbo Erfurt - за доставка на саморазливни шпакловки, лепила, лакове и грундове, Domo Белгия - мокет и мокетени плочи, Berti Италия - орнаментни паркети.

2004

Започнахме изпълнението на няколко големи проекта - 9 етажна офис сграда на HVB Bank Biochim - изпълнена с мокетени плочи Domo; обект Покрит мост в гр. Пловдив, изпълнен с каучукова настилка Mondo, Александровска болница - Кардеология и Урология, изпълнени с каучкукова настилка Mondo, множество офиси, спортни обекти и частни домове. Екипът на фирмата се разрастна и възникна необходимост от разширяването на офиса. Така в края на годината закупихме три от общо шестте етажа на сграда Телеком и  ремонтирахме съществуващия офис.

2005

Развитието и разрастването на фирмата продължи. С увеличаването на обема на работата се увеличиха монтажните екипи и персонала в офиса. През пролетта на 2005 година подписахме договор за полагане на 6000 кв.м. линолеум Forbo на новия терминал на Летище София. Изпълнихме множество обществени стради, болнични заведения, закрити и открити спортни обекти, частни домове. През месец ноември фирмата навърши 1000 дни и отпразнува случай с голям купон, заедно със всички приятели, които ни подкрепяха през изминалите години.

2006

През пролетта на 2006 година открихме нашият шоурум в центъра на София. В него клиентите ни, търсещи повече качество и лукс за дома, могат да се запознаят с нашите ламинати, трислойни паркети и масиви. Започнахме работа по редица големи проекти - подмяна на подовата настилка в Държавен Музикален Театър "Ст. Македонски", отделение за спешна сърдечно- съдова хирургия в болница "Св. Екатерина", доставка и монтаж на 7 500 кв.м. мокетени плочи в офис сграда в Бизнес парк Младост, множество спортни обекти, здравни заведения, административни сгради и частни домове. Стартирахме нашата кампания "Да влезем на чисто", за да популяризираме  и повишим културата на обитаване на обществените сгради.

2007

Тази пролет отново участвахме на изложението Българска строителна седмица, където посетителите имаха възможността да се запознаят с последните новости в областта на подовите настилки. Лятото започна и премина под знака на спорта - завършихме множество училищни физкултурни салони, тенис кортове и мултифункционални площадки. Разширихме продуктовата си гама и вече предлагаме на своите клиенти двойните подове на Netfloor и саморазливните спортни настилки на акрилна основа на фирма Polat. В края на годината вече бяхме монтирали няколко хиляди квадратни метра двоен под Netfloor.

2008

Започнахме годината с няколко големи обекта - 1400 км. м. защитно PVC покритие в спортна зала Самоков, няколко офис сгради с двойни инсталационни подове Netfloor, както и множество по- малки обекти. През март, на изложението Българска строителна седмица представихме новостите в продуктовата гама на нашите доставчици. На презентация в Съюза на архитектите представихме продуктовата гама на Netfloor, както и подходящите покрития за двойни подове. Двойните инсталационни подове навлизат все по-масово в офис сградите, за което свидетелстват множеството поръчки и изпълнени обекти. Успоредно с това продължихме развитието си в областта на спортните настилки - вече предлагаме спортните настилки на Graboplast, за да задоволим по-пълно изискванията на нашите клиенти.

2009

В началото на годината посетихме изложението Domotex в Хановер, където бяха представени последните тенденции в областта на подовите настилки. Посетихме и изложението Paravision, организирано от нашия партньор - немския приизводител PARADOR, където бяха представени новите дизайнерски колекции ламинати, трислойни паркети и масиви. Обогатихме и продуктовата си гама - предлагаме и качествените двойни подове на Quattro Pavimente и вече имаме няколко изпълнени обекта. Продължаваме да се развиваме и обогатяваме продуктовата си гама и в областта на спортните настилки - освен изкуствените спортни треви на Domo Grass предламе изкуствените спортни треви на Juta - Чехия. През тази година изпълнихме множество детски градини с линолеум и голям брой детски площадки с ударопъглащаща каучукова настилка.

2010

В началото на годината посетихме изложението Domotex в Хановер, където бяха представени последните тенденции в областта на подовите настилки и новите продукти на нашите доставчици. Разширихме продуктовата си гама - вече предлагаме уникалните външни декоративни настилки на гръцката фирма Polat.